FC Köln knokt zich na gemiste penalty Uth naar punt

FC Köln knokt zich na gemiste penalty Uth naar punt

24 mei 2020 – FC Köln heeft zondagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met Fortuna Düsseldorf. In het eigen stadion keek de ploeg van Kingsley Ehizbue een paar minuten voor tijd tegen een 0-2 achterstand aan, maar door late doelpunten van Anthony Modeste en Jhon Córdoba eindigde de wedstrijd in 2-2.FC Köln hoopte zondag de eerste zege sinds de hervatting van de Bundesliga te boeken. Een week geleden gaf de ploeg van trainer Markus Gisdol een 2-0 zege weg tegen FSV Mainz (2-2). Met Ehizibue in de basis lukte het de club uit Keulen echter wederom niet om te winnen van een degradatiekandidaat, al zal Köln dit keer met een veel beter gevoel het veld zijn afgestapt.

Hoogstaand was het niet wat de teams lieten zien. Düsseldorf, de nummer zestien van de Bundesliga, nam vlak voor rust de leiding via Kenan Karaman. De thuisploeg kreeg na een klein uur een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Nadat Uth de paal raakte, werd hij onderuitgehaald. De strafschop die volgde, werd gemist door de oud-spits van sc Heerenveen en Heracles Almelo.

Bijna direct na de gemiste strafschop van Uth sloeg Düsseldorf voor de tweede keer toe. Na een counter scoorde Erik Thommy de 0-2. Die voorsprong hielden de bezoekers lang vast, totdat vlak voor tijd Anthony Modeste nog de 1-2 tegen de touwen kopte. Daar bleef het niet bij. In blessuretijd kopte Córdoba ook de 2-2 binnen.

FC Köln stijgt door de remise steken naar de tiende plaats in de Bundesliga. Fortuna Düsseldorf staat nog altijd zestiende en heeft drie punten minder dan nummer vijftien FSV Mainz 05.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020

  3. zondag 5 juli 2020