Luuk de Jong en teamgenoten zorgen voor opschudding in Spanje

Luuk de Jong en teamgenoten zorgen voor opschudding in Spanje

24 mei 2020 – Luuk de Jong heeft wat uit te leggen. De 29-jarige spits van Sevilla heeft zich samen met drie teamgenoten niet gehouden aan de coronamaatregelen die gelden voor voetballers in La Liga. De spelers brengen de herstart van de Spaanse competitie zelfs in gevaar, schrijven diverse Spaanse media.De Jong kwam zaterdag voor een barbecue samen met Lucas Ocampos, Franco Vázquez, Ever Banega, de vriendinnen/vrouwen van de spelers en nog een aantal anderen. In totaal waren meer dan tien mensen aanwezig bij het etentje, georganiseerd door Banega. Daarmee overtraden zij de richtlijnen, opgesteld door de Spaanse regering, La Liga en de Spaanse voetbalbond (RFEF). Het is spelers verboden om in groepen van meer dan tien personen samen te komen.

De vrouw van Banega, Valeria Juan, plaatste zaterdag op Instagram twee foto's van de barbecue. De foto's werden snel verwijderd, maar toen was het kwaad al geschied. Op de foto's is duidelijk te zien dat de spelers van Sevilla zich niet houden aan de richtlijnen.

La Liga kreeg zaterdag toestemming om binnenkort te hervatten. Vanaf 8 juni gaat de bal in principe weer rollen. Wat de consequenties van de Sevilla-barbecue zijn, moet nog blijken. De Jong hangt in elk geval een sanctie boven het hoofd.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020

  3. zondag 5 juli 2020