RB Leipzig veegt weer vloer aan met 'Nederlands' Mainz

RB Leipzig veegt weer vloer aan met 'Nederlands' Mainz

24 mei 2020 – RB Leipzig heeft FSV Mainz 05 zondag voor de tweede keer dit seizoen een flink pak slaag gegeven. Mede dankzij een hattrick van Timo Werner won Leipzig met 0-5 van Mainz, waar Jerry St. Juste, Jeffrey Bruma en Jean-Paul Boëtius een basisplaats hadden. Eerder dit seizoen, in november, won Leipzig met 8-0. Als de bezoekers het gaspedaal dieper hadden ingedrukt, had de score opnieuw zo hoog kunnen uitvallen.In Mainz was het net als in Leipzig eenrichtingsverkeer. Vanaf het eerste fluitsignaal maakte Leipzig de dienst uit. Toen de wedstrijd net iets meer dan tien minuten oud was, opende Werner de score. Dat deed de door Liverpool begeerde aanvaller op aangeven van Konrad Laimer. Zijn compagnon, Yussuf Poulsen, verdubbelde nog eens tien minuten later de marge. Mainz was duidelijk een paar maatjes te klein voor Leipzig en moest nog voor rust een derde doelpunt incasseren. Marcel Sabitzer scoorde de 0-3.

Voor Bruma zat de wedstrijd er na een helft op. Hij bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Jean-Philippe Mateta. Het veranderde weinig aan het spelbeeld. Leipzig bleef de wedstrijd domineren en sloeg vlak na rust toe via Werner, al kwam het doelpunt voor een groot deel op het conto van Kevin Kampl. De middenvelder leek vervolgens het vijfde Leipzig-doelpunt te scoren, maar de grensrechter stak zijn vlag omhoog. De 0-5 viel een kwartier voor tijd alsnog. Werner completeerde zijn hattrick en scoorde zo zijn 24ste Bundesliga-doelpunt van het seizoen.

RB Leipzig stijgt door de overwinning naar de derde plaats in de Bundesliga. De voorsprong op Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach bedraagt respectievelijk één en twee punten. Mainz blijft steken op de veilige vijftiende plaats en heeft vier punten meer dan Fortuna Düsseldorf, dat later op de zondag nog in actie komt.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020

  3. zondag 5 juli 2020