Dramatisch Schalke 04 kan Europees voetbal vergeten

Dramatisch Schalke 04 kan Europees voetbal vergeten

24 mei 2020 – Schalke 04 kan Europees voetbal voorlopig uit hun hoofd zetten. De nummer acht van de Bundesliga won na de winterstop slechts één duel, in januari, en heeft die zwakke reeks onderstreept met een dramatisch eigen optreden in eigen huis tegen laagvlieger FC Augsburg: 0-3.Vorige week was Borussia Dortmund na de coronastop nog met liefst 4-0 te sterk, maar dat bleek helaas voor Schalke 04 geen incident. Vijf van de laatste zes Bundesliga-duels gingen verloren en tegen FC Augsburg – bij wie Jeffrey Gouweleeuw negentig minuten op de bank bleef – creëerde de ploeg vrijwel helemaal niks zondagmiddag.

Omdat Eduard Löwen al na zeven minuten een vrije trap op heerlijke wijze binnenschoot, keek Schalke 04 eigenlijk de hele wedstrijd ook nog eens tegen een achterstand aan. Behoudens een gevaarlijke kopbal van Michael Gregoritsch was de thuisploeg eigenlijk geen moment dreigend en ontbrak het duidelijk aan een gebrek aan creativiteit.

Met slechts twee treffers in de laatste acht wedstrijden is ook dat geen incident. Gek was het dan ook niet dat FC Augsburg rustig afwachtte op de fouten die de thuisploeg maakte. Noah-Joel Sarenren-Bazee deed dat een kwartier voor het einde en schoot fraai binnen na geklungel achterin. Sergio Cördova strooide in blessuretijd extra zout in de wonden van Schalke 04 na opnieuw een fout op het middenveld: 0-3. Daarmee kunnen de Europese intenties van Die Königsblauen de prullenbak in.

Hamburger SV – Arminia Bielefeld 0-0
De topper in de 2. Bundesliga heeft niet het spektakel opgeleverd waar vooraf op werd gehoopt. Met Nederlanders Timo Letschert en Rick van Drongelen in de basis speelden de nummers twee en een van het tweede niveau in Duitsland doelpuntloos gelijk. Nummer drie VfB Stuttgart profiteerde echter niet en ging net als een week eerder onderuit. Ditmaal was Holstein Kiel te sterk: 3-2. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020

  3. zondag 5 juli 2020