'Infantino loog over reden van peperdure privévlucht'

'Infantino loog over reden van peperdure privévlucht'

24 mei 2020 – FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft wat uit te leggen. De baas van de wereldvoetbalbond heeft in 2017 gebruik gemaakt van een peperdure privévlucht en heeft daar vermoedelijk ook nog eens over gelogen. Zijn reguliere vlucht vanuit Suriname werd met 24 uur uitgesteld, waarop hij 'gedwongen' werd een privévlucht van meer dan honderduizend euro geregeld. De reden daarvan blijkt echter niet te kloppen. Dat beweert de Süddeutsche Zeitung althans op basis van documenten die het heeft ingezien. Als reden voor de enorm dure vlucht werd opgegeven dat Infantino een dag later een belangrijke afspraak had met UEFA-baas Aleksander Ceferin, maar dat is volgens het Duitse dagblad onzin. Op de tijd dat hij met Ceferin om tafel zou hebben gezeten, was Infantino namelijk op bezoek in Armenië.

Het is niet de eerste keer dat Infantino in opspraak is geraakt voor dergelijke reizen: eerder al bezocht hij de paus met een privévlucht, wat overigens zonder gevolgen bleef. Omdat hij er ditmaal over gelogen heeft, zal hij vermoedelijk wat uit te leggen hebben als de FIFA besluit om een onderzoek in te stellen.

Sowieso zal het zijn naam schaden, want hoewel de FIFA na het vertrek van Sepp Blatter beterschap beloofde als het gaat om onder andere privéreizen en onduidelijkheid over hoge uitgaven, lijkt dat niet te zijn gebeurd. De FIFA heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving.

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020

  3. zondag 5 juli 2020