Sparta hoopt nog een jaar op huren Piroe, Rigo en Joosten

Sparta hoopt nog een jaar op huren Piroe, Rigo en Joosten

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 mei 2020 – Sparta Rotterdam trok met Lennart Thy (PEC Zwolle) en Michaël Heylen (FC Emmen) al twee spelers naar Het Kasteel, maar is nog niet uitgeshopt. De Rotterdammers willen het liefst nog zo'n vier á vijf spelers aantrekken, alleen beseft directeur voetbalzaken Henk van Stee dat het momenteel nog zeer onzeker is of dat zal lukken. Het hoopt in elk geval nog een jaar gebruik te maken van huurspelers Joël Piroe, Dante Rigo en Patrick Joosten.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans. Het trio keert eerst na dit seizoen terug naar respectievelijk PSV en FC Utrecht, 'maar worden door Sparta nog altijd gezien als eventuele selectiespelers voor komend seizoen'. In het geval van Joosten geldt dat bijvoorbeeld als er geen koper voor hem komt. Vooralsnog blijft ook Abdou Harroui behouden, want op hem werd nog geen concreet bod uitgebracht. Jurgen Mattheij heeft een aflopend contract en wil naar het buitenland, maar de Kasteelheren hopen hem nog altijd te behouden. Dat geldt niet voor Khalid Karami: voor de huurling is geen plaats meer bij Sparta voor komend seizoen.

Doordat Sparta met Ragnar Ache (Eintracht Frankfurt) en Halil Dervisoglu (Brentford) al goede zaken deed op de 'oude' transfermarkt, staat het er financieel prima voor, al betekent dat niet dat er met geld gestrooid gaat worden. "Met het halen van extra spelers zal ik voorlopig pas op de plaats moeten maken", erkent Van Stee. Onder die de vier á vijf aanwinsten zal in elk geval een keeper zijn als vervanger van Ariel Harush, die besloot te vertrekken. Nick Olij (NAC Breda) is in beeld, maar Sparta Rotterdam wil geen 2,5 ton voor hem betalen.

gerelateerd