Onderzoek: duel Liverpool - Atlético zorgde voor 41 extra doden

24 mei 2020, 10:33

In Italië wordt de wedstrijd tussen Atalanta Bergamo en Valencia gezien als katalysator van de verspreiding van het coronavirus in Lombardije, maar ook in Engeland heeft het Champions League-duel tussen Liverpool en Atlético Madrid (op 11 maart 2020) vermoedelijk grote gevolgen gehad. Het treffen zou 'minimaal' 41 extra doden hebben veroorzaakt.

Dat schrijft The Sunday Times op basis van berekeningen van het Imperial College Londen en de Oxford Universiteit. 'Spanje had op dat moment al 640.000 infecties ten opzichte van zo'n 100,000 in Engeland. De wedstrijd was een week voor de grote verspreiding van het coronavirus in Engeland. Wiskundigde modellen hebben laten zien dat het tussen de 25 en 35 dagen later 41 extra doden heeft opgeleverd in nabijgelegen ziekenhuizen', schrijft het Engelse medium.

Het Cheltenham-festival met renpaarden (16-19 maart), dat eveneens nog doorgang vond ondanks de corona-uitbraak, zou 37 extra sterfgevallen hebben opgeleverd. Het onderzoek werd gedaan en de resultaten werden vergeleken met andere ziekenhuizen in een vergelijkbare rergio waar vergelijkbare grote evenementen niet plaats hebben gevonden.

Lees ookDuel Atalanta - Valencia was rampzalig voor verspreiding corona

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen