Schreuder acht duels zonder zege: "Creëren mooie kansen"

Schreuder acht duels zonder zege: "Creëren mooie kansen"

24 mei 2020 – Alfred Schreuder won al acht officiële duels op rij niet meer en het doel om Europees voetbal te behalen, lijkt enorm ver weg. Toch was de Nederlandse oefenmeester niet uit het veld geslagen na het teleurstellende gelijkspel op bezoek bij hekkensluiter Paderborn (1-1). "Ik ben zeer tevreden over de ontwikkeling van de jongens, we creëren veel mooie kansen, daar moeten we op doorbouwen."Dat vertelde hij op de persconferentie direct na het duel. "Vooral in het begin creëerden we veel kansen en beloonden we ons meteen met de voorsprong", zag Schreuder, die doelpuntenmaker Robert Skov na de 0-1 bovendien een hele grote kans zag missen. Aan de andere kant ging een verdediger in de fout en stond het alweer gelijk. "Toen was het even minder, maar we herstelden goed van die klap."

De oefenmeester vond dat zijn ploeg over het hele duel meer had verdiend, maar dat ondanks vele kansen uiteindelijk niet kreeg. "We zaten goed in de wedstrijd. In de eerste helft waren we het betere team. In de tweede helft merkten we dat Paderborn een goede ploeg is en heel dapper voetbalt." Toch had Hoffenheim in het laatste kwartier grote kansen op de winnende goal. 

Kritische spelers
De spelers van 1899 Hoffenheim waren beduidend kritischer dan Schreuder direct na het duel. "We zijn niet effectief genoeg", baalde doelpuntenmaker Skov. "We hebben veel kansen, maar maken er geen gebruik van. Ook ik moet vandaag twee of drie doelpunten maken. Dat moet echt beter worden."

Tot dezelfde conclusie kwam Sebastian Rudy. "Ik ben geïrriteerd over het resultaat. We hadden veel kansen en veel controle. Het benutten van kansen is op dit moment echter niet goed genoeg", zei de dertigjarige voetballer, die Ermin Bicakcic de mist in zag gaan bij de gelijkmaker. Hij trok het boetekleed aan. "Ik bleef haken in het gras en raak de bal niet goed. Heel vervelend. Dit resultaat voldoet niet aan wat we willen. We kunnen niet tevreden zijn."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020

  3. zondag 5 juli 2020