Flick rekent tegen Dortmund op uitgevallen Boateng

Flick rekent tegen Dortmund op uitgevallen Boateng

24 mei 2020 – Bayern München-trainer Hansi Flick rekent erop dat Jérôme Boateng tijdig fit genoeg is om midweeks in actie te komen tegen Borussia Dortmund. Hoewel de verdediger zaterdagavond een kwartier voor tijd uitviel met een spierblessure tegen Eintracht Frankfurt, denkt de oefenmeester dat hij een beroep kan doen op de Duitser in de absolute topper in de Bundesliga.Dat zei de coach na de 5-2 zege op Eintracht Frankfurt, het duel waarin Lucas Henández Boateng moest komen vervangen. "Ik heb niet het idee dat het heel erg is, ik denk dat hij dinsdag weer fit genoeg is", sprak Flick zijn verwachting uit. Omdat Niklas Süle vanwege een trainingsachterstand vermoedelijk nog niet inzetbaar zal zijn, zou het Flick achterin beduidend meer lucht geven als Boateng inderdaad beschikbaar is.

Lees ook: Hummels mist mogelijk topper: "Blessure hindert al enige tijd"

Wie overigens 'gewoon' inzetbaar is, is Thomas Müller. De allrounder verkeert in topvorm bij Der Rekordmeister en is met liefst zeventien assists dit seizoen de absolute assistkoning. "Tegen Dortmund moeten we laten zien ook zonder fans hartstochtelijk te kunnen spelen", zei Müller, die uitkijkt naar de topper in de Bundesliga, op de clubsite. "We willen het kampioenschap naar München brengen, daar waar het thuishoort."

Ook zijn ploeggenoot Robert Lewandowski is productiever dan ooit: door zijn treffer tegen Eintracht Frankfurt staat hij momenteel aan kop van het Gouden Schoen Klassement, al staat directe concurrent Ciro Immobile momenteel met zijn ploeg buitenspel, omdat de Serie A nog niet is hervat. Dortmund's Erling Haaland staat op de derde plaats, maar heeft nog wel een behoorlijke achterstand op de Pool. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020

  3. zondag 5 juli 2020