Van Bronckhorst hoopt ooit te coachen in Premier League

Van Bronckhorst hoopt ooit te coachen in Premier League

23 mei 2020 – Als het aan Giovanni van Bronckhorst ligt, coacht hij in zijn loopbaan nog een keer een club in de Premier League. De huidige coach van het Chinese Guangzhou R&F is een bewonderaar van Pep Guardiola en geeft aan veel te leren van de Spanjaard.Na zijn vertrek bij Feyenoord werkte de voormalig linksback bij de City Football Group. Daar kreeg hij de kans om zich verder te ontwikkelen als trainer en zijn eigen filosofie te shapen. In een interview met Sky Sports News legt Van Bronckhorst uit hoe Guardiola, hoofdcoach van Manchester City, hem geholpen heeft.

"Hij was heel open en praatte altijd over de trainingssessies. Ik kon altijd meekijken en meepraten met zijn staf. De keren dat je hem in actie ziet, merk je dat hij echt een speciale coach is", klinkt het complimenteus. "Pep is een coach die op jonge coaches ontzettend veel invloed heeft."

In januari van dit jaar tekende de voormalig Feyenoorder in China. Hij hoopt ooit nog een keer in Engeland aan te slag te mogen. "De Premier League is voor mij de hoogste divisie. Het is mijn ambitie om er ooit te mogen werken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 5 juli 2020

  2. zaterdag 4 juli 2020

  3. vrijdag 3 juli 2020