Dortmund en Götze komende zomer definitief uit elkaar

23 mei 2020, 15:30   Bijgewerkt: 23 mei 2020, 15:40

Borrusia Dortmund neemt na dit seizoen definitief afscheid van Mario Götze (27). De middenvelder zat al op een dood spoor bij BVB, maar inmiddels is zijn transfervrije vertrek bevestigd door technisch directeur Michael Zorc. "We beëindigen na dit seizoen de samenwerking met Mario. Dat is een gezamenlijke beslissing, want Mario is een heel goede jongen."

Vrijdag gaf trainer Lucien Favre al te kennen dat Götze niet in zijn spelsysteem (3-4-3) paste en de kans klein was dat hij nog veel basisplaatsen zou hebben. Die waren dit seizoen sowieso op één hand te tellen, in combinatie met zijn aflopende contract werd hij daarom al vaker aan de uitgang gelinkt. Dit seizoen kwam hij nog tot twintig officiële optredens, maar voornamelijk als invaller. 

Hertha BSC leek in de markt voor de 63-voudig international, maar is inmiddels afgehaakt. Leverkusen is naar verluidt daarentegen wel concreet voor Götze. De club van Bosz ziet in hem de opvolger van Kai Havertz, het twintigjarige toptalent dat begeerd wordt door de Europese top. In totaal speelde hij meer dan tweehonderd officiële duels namens Die Borussen. Ook Arsenal en een aantal andere clubs werden aan de man gelinkt die Duitsland in 2014 naar de wereldtitel schoot. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen