Spaanse overheid geeft akkoord voor hervatten La Liga na 7 juni

Spaanse overheid geeft akkoord voor hervatten La Liga na 7 juni

23 mei 2020 – De Primera Division mag het seizoen op 8 juni weer gaan hervatten. Dat heeft de Spaanse minister Pedro Sánchez vandaag (zaterdag) laten weten. De clubs hebben eerder al laten weten graag het seizoen af te maken en in navolging van de Bundesliga, lijkt de tweede Europese topcompetitie daarom weer van start te gaan. Dat zal overigens niet per se op maandag 8 juni, maar vermoedelijk op 12 of 19 juni gebeuren. 



De groepstraining was al hervat door de Spaanse ploegen, mits de spelers veel getest worden op het coronavirus. Alleen bij groen licht mag de groepstraining worden hervat door de clubs. Javier Tebas, de president van de Primera Division, moet een rentree nog wel officieel aankondigen, maar de verwachting is dat dat komende week staat te gebeuren. Het weekend van 12 of 19 juni wordt vermoedelijk de officiële herstart van Spaanse competitie. Er zijn nog elf speelrondes te gaan op het hoogste niveau in Spanje. 

Lees ook: Ook goed nieuws in Spanje: groepstrainingen toegestaan

Leganes-trainer Javier Aguirre verklapte recentelijk dat 20 juni werd gezien als de datum van rentree en dat de competitie vijf weken later alweer uitgespeeld zou moeten zijn op 26 juli. Dat zou betekenen dat er per week twee keer wordt gespeeld. Wat er met de Spaanse beker gebeurt, is nog niet bekend. Finalisten Real Sociedad en Athletic de Bilbao hebben gevraagd of de finale gespeeld mag worden, wanneer er weer fans bij de duels mogen zijn.

Niet alleen voor de voetballerij had Pedro Sánchez goed nieuws, ook wil hij weer buitenlandse toeristen binnenlaten en krijgt Spanje verder te maken met een verdere versoepeling vanaf juli. Daarom mag het voetbal ook weer gaan rekenen op een rentree, die vermoedelijk ergens in de komende week aangekondigd gaat worden. De duels worden logischerwijs wel zonder publiek afgewerkt. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 juni 2020

  2. dinsdag 2 juni 2020