"Niet de bedoeling dat we de komst van concurrenten financieren"

23 mei 2020, 13:53

PEC Zwolle presenteerde gisteren (vrijdag) een akkoord met de spelersgroep over het inleveren van salarissen. In totaal zou het gaan om 2,5 ton die de spelersgroep toegeeft, mits dat vervolgens wel op juiste wijze wordt gebruikt. "Het is niet de bedoeling dat we zo de komst van concurrenten financieren."

Dat vertelt PEC Zwolle-middenvelder Pelle Clement, die deel uitmaakt van de spelersraad, tegenover De Stentor. "Ik vind het best knap dat het zo snel is gegaan", aldus de oud-Ajacied. "Ik kan me namelijk voorstellen dat spelers zitten met een dure hypotheek of een hele familie die ze moeten onderhouden. In de gezamenlijke videocall heeft Bram van Polen aangegeven dat we onszelf in de voet schieten als we het niet doen. Deze crisis had niemand voorzien en we moeten verder kijken. Clubs zitten in nood en dit is ook gewoon nodig om te zorgen dat selecties op peil gehouden worden."

Lees ookPEC Zwolle bereikt akkoord met selectie over salarisverlaging

In het akkoord staat dat de jonkies met een heel modaal contract niets hoeven in te leveren, maar de breedste schouders de zwaarste lasten dragen. Wel zijn er afspraken over gemaakt over het gebruiken van het geld voor bijvoorbeeld aankopen. "Voor spelers die minder verzekerd zijn van een basisplaats, kan dit heel scheef overkomen", aldus Clement. PEC Zwolle zal in principe dus geen transfersommen betalen komende zomer, zo onderschrijft ook voorzitter Adriaan Visser.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen