Bakkati kon het pad van Stam volgen door clausule in contract

23 mei 2020, 10:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Saíd Bakkati had een clausule in zijn contract opgenomen dat hij bij Feyenoord mocht vertrekken als hij zich in het buitenland kon laten herenigen met Jaap Stam. De rechterhand van de oefenmeester die opstapte bij Feyenoord bleef op advies van Stam wel in Rotterdam-Zuid werken, maar volgde de oefenmeester bij zijn stap naar FC Cincinnati.

Dat was dus mogelijk vanwege die opgenomen clausule, zo vertelt Stam tegenover Voetbal International. "Toen ik stopte, wilde Said ook stoppen. En nadat hij op andere gedachtes was gebracht, heeft hij in zijn contract laten opnemen dat als ik een nieuwe club zou krijgen in het buitenland, hij vrij was om met me mee te gaan", licht Stam toe. "Feyenoord op zijn beurt heeft die afspraak gerespecteerd en niet moeilijk gedaan, terwijl ze er best van zullen balen. Dat zegt ook wel wat over hoe die club in elkaar steekt."

Lees ook'Vertrek Bakkati betekent geen entree van Kuyt'

Stam dacht dat het goed zou zijn voor de ontwikkeling van Bakkati als hij wel bij Feyenoord zou blijven. Bovendien waren de Rotterdammers over hem erg tevreden. "Ik zei tegen hem: 'Dick is een ervaren trainer, van hem kan je veel leren.' Dat is toch ook wat waard voor zijn ontwikkeling, je leert niet door je hele carrière maar met een trainer te zijn", aldus Stam.

Speel mee met het Bundesliga Teams Spel 2020: minimaal 400 euro aan prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen