Spoorboekje: CL-jubileum Ajax, veel voetbal in de Bundesliga

Spoorboekje: CL-jubileum Ajax, veel voetbal in de Bundesliga

24 mei 2020 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 24 mei.Nieuws

Vandaag 25 jaar geleden: Ajax wint de Champions League
Het is vandaag exact 25 jaar geleden dat Ajax in 1995 de Champions League won. In het Ernst-Happel-Stadion in Wenen werd de Italiaanse grootmacht AC Milan verslagen, door een doelpunt van de piepjonge invaller Patrick Kluivert. 24 mei 1995 zal voor eeuwig in de geschiedenisboeken van Ajax staan en mede door de coronacrisis is er veel media-aandacht voor de prijs van de Amsterdammers. 

Specials

De Oekraïense Premjer Liha wordt hervat: dit staat er nog op het spel
In diverse competities gaat de bal weer rollen na een lange coronastop. Om het geheugen weer een beetje op te frissen, zetten we op een rijtje waarvoor er nog gevoetbald wordt, welke Nederlanders weer in actie komen en ook werpen we een blik op het nog te spelen restant van het bekertoernooi. In deel twaalf: de hervatting van de Oekraïense Premjer Liha waar de bal weer begint te rollen. 

Wedstrijden

1.FSV Mainz – RB Leipzig (15.30 uur)
Omdat Bayer Leverkusen won bij Borussia Mönchengladbach, kan RB Leipzig de derde plaats overnemen in de Bundesliga. Dit kan alleen bij een overwinning bij 1.FSV Mainz, dat vijftiende staat en vooral achterom moet kijken. Fortuna Düsseldorf en Werder Bremen komen langzaamaan wat dichterbij als de goede resultaten uitblijven. Voor beide partijen is een overwinning dus noodzakelijk.

1. FC Köln – Fortuna Düsseldorf (18.00 uur)
Fortuna Düsseldorf zit volop in de degradatiezorgen en juist 1. FC Köln is daar na een hele goede periode voor de coronastop voorlopig uit. Mocht de ploeg van Kingsley Ehizibue verliezen, zullen ze naar onderen moeten kijken. Bij een zege is handhaving vrijwel zeker een feit. Fortuna Düsseldorf zal vermoedelijk tot in de laatste duels moeten strijden om het vege lijf te redden. 

Voetbal op tv

12.35 uur: Ajax TV, Champions League 1995, FOX Sports 1, flashback
13.25 uur: Schalke 04 – FC Augsburg, FOX Sports 1, live verslag van het Bundesliga-duel
15.30 uur: 1.FSV Mainz – RB Leipzig, FOX Sports 1, live verslag van het Bundesliga-duel
18.00 uur: 1. FC Köln – Fortuna Düsseldorf, FOX Sports 1, live verslag van het Bundesliga-duel
20.00 uur: Inside Ajax Special - The Road To Wenen, Ziggo Sport, flashback

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 juli 2020

  2. donderdag 2 juli 2020

  3. woensdag 1 juli 2020