Go Ahead: Idzes komt transfervrij, verdediger Beukema verlengt

Go Ahead: Idzes komt transfervrij, verdediger Beukema verlengt

22 mei 2020 – Go Ahead Eagles versterkt zich voor volgend seizoen met Jay Idzes. De negentienjarige middenvelder komt transfervrij over van FC Eindhoven. Wanneer de medische keuring en de laatste details zijn afgerond, tekent Idzes voor drie seizoenen. "Op termijn wil ik de stap naar de Eredivisie zetten. Het liefst mét Go Ahead Eagles, dat zou echt tof zijn", klinkt het ambitieus.Idzes ontwikkelde zich tot de afgelopen twee seizoenen tot een vaste kracht op het middenveld van Eindhoven. "Ik heb er veel geleerd en mijn eerste stappen in het betaalde voetbal gezet. De lijn die ik bij FC Eindhoven heb opgepakt, wil ik bij Go Ahead Eagles doortrekken", zegt de aanwinst op het clubkanaal van Go Ahead. "De ambitie en visie van de club en het persoonlijke plan wat ze met mij hebben, spreken me aan."

Ook de aantrekkingskracht spreekt hem aan. "Of Go Ahead Eagles een beetje Liverpool in het klein is? De manier van voetballen, het stadion en de fans komen op een bepaalde manier wel overeen met Liverpool, ja. Misschien dat die overeenkomsten onbewust wel een bepaalde invloed op me hebben gehad bij mijn keuze voor Go Ahead Eagles."

Beukema verlengt
Go Ahead maakte vrijdag ook bekend dat verdediger Sam Beukema (21) zijn contract met twee seizoenen heeft verlengd. "Met het verlengen van de contracten van het centrale verdedigingsduo (Veldmate en Beukema, red.) hebben we – binnen de huidige kaders – goede zaken gedaan. Dat fundament staat, waardoor we richting september geduldig verder kunnen bouwen", aldus technisch manager Paul Bosvelt.

Welke clubs pakken dit weekend de meeste punten in de Bundesliga?

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020