Hertha BSC slacht Union Berlin in derby en klimt verder omhoog

Hertha BSC slacht Union Berlin in derby en klimt verder omhoog

22 mei 2020 – Hertha BSC mag zich de beste ploeg van Berlijn noemen. De ploeg van kersvers trainer Bruno Labbadia droogde rivaal Union Berlin vrijdagavond af: 4-0. Naast alle prestige die de zege met zich meebrengt, hoeft Hertha zich ook niet langer zorgen te maken over degradatie. Na twee zeges op rij kan het omhoog kijken. Voor Union ligt dat anders.De thuisploeg had nog wat recht te zetten. In november ging Hertha onderuit bij Union, wat toen de eerste Berlijnse derby ooit was in de Bundesliga. Voor de tweede ontmoeting kon Labbadia niet beschikken over de geblesseerde Karim Rekik en zette hij Javairo Dilrosun wederom op de bank. Dilrosun mocht als invaller nog wel een kwartier meedoen. Aan de zijde van Union ontbrak Sheraldo Becker wegens een blessure.

Na een minuut stilte voor de coronadoden startte Hertha stroef in het lege Olympiastadion. Door een gebrek aan creativiteit wisten de gastheren zich geen raad met het goed georganiseerde Union. De hele eerste helft konden de bezoekers eenvoudig standhouden. Mede dankzij de sterk keepende Rafal Gikiewicz. Hoe anders verliep de tweede helft, waarin Hertha uit de startblokken schoot.

Een kwartier had Hertha nodig om drie keer te scoren en daarmee het duel te beslissen. Vedad Ibisevic speelde bij alle treffers een hoofdrol. De 1-0 nam hij zelf voor zijn rekening door een strakke voorzet van Marvin Plattenhardt binnen te koppen. Veertig seconden later zette Ibisevic ploeggenoot Dodi Lukebakio alleen voor Gikiewicz en kreeg de doelman wederom het nakijken. Bij de 3-0 van Matheus Cunha kwam Ibisevic als aangever op het wedstrijdformulier.

Union stelde daar helemaal niets tegenover. De bezoekers schoten niet eens een keer tussen de palen en moesten ook nog de 4-0 van Dedryck Boyata slikken. Waar Hertha inmiddels omhoog kan kijken, wacht Union nog een paar belangrijke wedstrijden om niet serieus in degradatiegevaar te komen.

Bundesliga-spel: meld je aan en maak komend weekend kans op 75 euro!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 5 augustus 2020

  2. dinsdag 4 augustus 2020

  3. maandag 3 augustus 2020