Gisteren gemist: Berlijn kleurt blauw, Dolberg speler van het jaar

Gisteren gemist: Berlijn kleurt blauw, Dolberg speler van het jaar

23 mei 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 22 mei.Hertha BSC slacht Union Berlin in derby en klimt verder omhoog
Hertha BSC mag zich de beste ploeg van Berlijn noemen. De ploeg van kersvers trainer Bruno Labbadia droogde rivaal Union Berlin vrijdagavond af: 4-0. Naast alle prestige die de zege met zich meebrengt, hoeft Hertha zich ook niet langer zorgen te maken over degradatie. Na twee zeges op rij kan het omhoog kijken. Voor Union ligt dat anders.

Dolberg bij Nice verkozen tot beste speler van het jaar
Kasper Dolberg kan terugkijken op een geslaagd eerste seizoen bij OGC Nice. De 22-jarige spits is door de supporters van de Franse club gekozen tot Speler van het Jaar. 39 procent van de stemmen gingen naar de Deen, die vorige zomer overkwam van Ajax.

"Geen enkele noodzaak Ziggo om te verlengen met FOX"
Het is onrustig rondom Eredivisie-rechtenhouder FOX Sports. Volgens sportmarketeer Chris Woerts bestaat er een zeer reële kans dat de FOX-kanalen bij tv-aanbieder Ziggo in augustus op zwart gaan. Andere distributeurs zouden hetzelfde overwegen. Daarnaast beweert Woerts dat FOX Sports nog op een betaling van de NOS wacht.

Loonoffer FC Groningen: "Geen discussie over gebaar"
De selectie van FC Groningen is akkoord met een loonoffer. Spelers hebben reeds hun handtekening onder de uitwerking gezet. "Ook wij als spelersgroep zagen de noodzaak van de situatie en er was dan ook geen discussie dat ook wij een gebaar dienden te maken", aldus aanvoerder Mike te Wierik.

Stam: "Er kwamen veel appjes met felicitaties uit Rotterdam"
Jaap Stam voelt zich weer klaar voor een trainersklus. Gisteren (donderdag) tekende hij bij FC Cincinnati. De voorbije maanden had hij nodig om zijn mislukte avontuur bij Feyenoord te verwerken. "Ik had geen zin meteen weer in te stappen", zegt Stam, die na zijn vertrek bij Feyenoord al snel weer aan de slag kon.

  

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020