Ajax
0 – 0
Midtjylland

Stam: "Er kwamen veel appjes met felicitaties uit Rotterdam"

Stam: "Er kwamen veel appjes met felicitaties uit Rotterdam"

22 mei 2020 – Jaap Stam voelt zich weer klaar voor een trainersklus. Gisteren (donderdag) tekende hij bij FC Cincinnati. De voorbije maanden had hij nodig om zijn mislukte avontuur bij Feyenoord te verwerken. "Ik had geen zin meteen weer in te stappen", zegt Stam, die na zijn vertrek bij Feyenoord al snel weer aan de slag kon."Misschien ben ik door mijn ervaringen bij Feyenoord misschien wel nóg kieskeuriger geworden. Daarbij moet ook het gevoel goed zijn, de club, of het project moet iets bij me los maken. Toen Cincinnati zich meldde, had ik al vrij snel een goed gevoel", aldus Stam tegen Voetbal International. Na de 4-0 nederlaag in oktober tegen Ajax hield hij het bij Feyenoord voor gezien. "Als het niet loopt zoals het zou moeten en ik merk dat wat ik wil, niet kan of mogelijk is, houd ik de eer aan mezelf. Ik had kunnen wachten tot ze me eruit zouden schoppen, wat de clubleiding helemaal niet wilde, maar zo zit ik nu eenmaal niet in elkaar."

Lees ook: Nijkamp: "Ajax-jeugdleider naamsbekendheid gekregen"

Desalniettemin kijkt Stam met een goed gevoel terug op zijn tijd in De Kuip. "Dat moet je los zien van de resultaten. (...) We hadden twee problemen alleen: we scoorden niet en de spelers waren niet fit genoeg het negentig minuten vol te houden. Dat kwam doordat de nieuwe spelers het jaar ervoor niet of nauwelijks hadden gespeeld. Dan krijg je te maken met de factor tijd, die heb je nodig, maar het is er niet. Als je dan wedstrijden die je kon winnen, door de genoemde problemen gelijkspeelt of zelfs verliest, kom je terecht in een negatief proces dat bijna onomkeerbaar is."

Stam had tot zijn laatste dag bij Feyenoord vrijwel met iedereen een goede relatie, zo zegt hij zelf. "Ik spreek nog steeds mensen binnen de club en ook met sommige spelers heb ik contact. Toen bekend werd dat het rond was met Cincinnati, kwamen er veel appjes met felicitaties uit Rotterdam. Om eerlijk te zijn, is me dat veel waard."

Geld winnen tijdens de Bundesliga? Meld je dan nu aan bij Zweeler!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020