AZ bereikt akkoord en kan beginnen met bouw nieuw stadiondak

AZ bereikt akkoord en kan beginnen met bouw nieuw stadiondak

22 mei 2020 – Er is voor AZ goed nieuws gekomen over het eigen AFAS Stadion. De Alkmaarders hebben namelijk overeenstemming bereikt met BAM Bouw en Techniek over het nieuwe dak van de thuishaven van AZ. Inmiddels is gestart met de voorbereidende werkzaamheden, meldt de club tevreden via de eigen kanalen.Het verhaal van het dak van AZ is bekend. In augustus 2019 waaide er een gedeelte van het dak van het stadion af, waardoor ook het restant moest worden verwijderd. Daardoor speelde AZ lange tijd thuiswedstrijden buiten huis, om vervolgens wedstrijden te spelen in het eigen stadion zonder dak. Daar komt binnenkort verandering in, aangezien de bouw van het dak gaat starten.

'Het nieuwe dak wordt aan alle zijden vier meter langer richting het veld, waardoor het stadion de supporters meer comfort zal bieden bij regenachtig weer', legt de club uit. 'De huidige lichtmasten worden vervangen door duurzame LED-verlichting in de dakrand. De werkzaamheden worden binnenkort gestart en zullen ook plaatsvinden tijdens de eerste seizoenshelft. Door tijdelijke voorzieningen kunnen er wel wedstrijden gespeeld worden in het stadion.

Algemeen directeur Robert Eenhoorn spreekt van een belangrijke stap voor AZ. "Dit akkoord betekent dat de plannen voor het nieuwe dak ook daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden", vertelt hij. "Als club zetten we hiermee, ondanks de zware tijd waar we met elkaar in zitten, weer een stap vooruit door onze fans een veilig, comfortabel en innovatief stadion te bieden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020

  3. donderdag 6 augustus 2020