Manager Van den Ham wordt mogelijk nieuwe Dordrecht-coach

Manager Van den Ham wordt mogelijk nieuwe Dordrecht-coach

22 mei 2020 – FC Dordrecht moet alle zeilen bijzetten om de coronacrisis te doorstaan, maar heeft ondertussen meer zorgen. De club is zonder hoofdtrainer en gaat vermoedelijk in zee met Harry van den Ham. De 65-jarige routinier is als technisch manager op zoek naar een trainer, maar gaat de vacante positie mogelijk zelf invullen.De 65-jarige trainer staat er nog altijd goed op bij de club. In 2014 promoveerde de ploeg onder hem naar de Eredivisie en hij heeft ook een historie als speler bij Dordrecht. In totaal was hij in drie verschillende periodes trainer van de club, waarvan zijn dienstverband in 2015/2016 de meest recente is. "Het ligt voor de hand dat we met Harry als hoofdtrainer aan het seizoen gaan beginnen, die kans is zeer aannemelijk ja", zegt algemeen directeur Hans de Zeeuw tegen Voetbal International.

Dat Dordrecht de vacature intern wil invullen, is volgens hem niet vreemd. "De onduidelijkheid over de toekomst zorgt ervoor dat je natuurlijk geen risico's kunt nemen. Een club als Dordrecht kan dat helemaal niet. We hebben het zwaar, maar onder controle. De trainerskwestie kunnen we intern oplossen. Harry heeft zijn hoogste diploma en assistent Ben Kinds is toegelaten op de volgende cursus coach betaald voetbal. Een geluk bij een ongeluk voor ons is dat we geen ongediplomeerde trainer neer hoeven te zetten, maar dat we een gediplomeerde trainer hebben die bovendien veel ervaring heeft. Deze klus kunnen we gerust aan Harry overlaten."

Van den Ham werkt sinds november vorig jaar bij Dordrecht, waar hij Claudio Braga ontsloeg vanwege de slechte resultaten. Zelf nam hij vervolgens de honneurs waar.

Geld winnen tijdens de Bundesliga? Meld je dan nu aan bij Zweeler!

Lees ook: Terug naar seizoen 2014/15: bliksembezoek FC Dordrecht

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020