Schwaab: "Door de tijd bij PSV is mijn carrière geslaagd"

Schwaab: "Door de tijd bij PSV is mijn carrière geslaagd"

22 mei 2020 – Daniel Schwaab dacht vorig seizoen al zijn laatste wedstrijd voor PSV te hebben gespeeld, maar keerde vervolgens weer terug in Eindhoven. De Duitse verdediger heeft nu definitief de deur van het Philips Stadion achter zich dicht getrokken en is de club dankbaar.De 31-jarige verdediger keert definitief terug naar Duitsland. "Deze periode van vier jaar koester ik de rest van mijn leven", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "Niet alleen omdat ik iets heb gewonnen met de club, maar ook omdat er mooie en oprechte vriendschappen zijn gesloten en ik hier respect voelde. Ik kon en mocht hier zijn wie ik ben."

Hij was jarenlang basiskracht en kende met name in zijn eerste jaren successen met de club. "Dat ik in 2016 de keuze heb gemaakt om naar Eindhoven te komen, is het beste geweest wat ik had kunnen doen. Het kampioenschap van 2018 is voor altijd een hoogtepunt. Dat seizoen (2017-2018, red.) vergeet ik nooit meer. Het was echt samen met elkaar. En dan ook echt echt. Samen met de spelers, supporters, met de trainers en de rest van de club. Zo in je eigen stadion kampioen worden tegen Ajax, je grootste rivaal, dat is het mooiste wat er is. Twee jaar daarvoor was ik gedegradeerd in Duitsland, maar PSV gaf me op de een of andere manier iets extra's. Ik kon meer dan daarvoor, voelde vertrouwen en in 2018 heb ik het allerbeste jaar in mijn loopbaan gehad. Door mijn periode bij PSV is mijn carrière geslaagd."

Overigens heeft Schwaab in stijl afscheid genomen bij PSV, door de club te laten weten dat hij door de coronacrisis afziet van enkele maanden salaris. Dat de spelers de clubs tegemoet komen, vindt hij logisch. "Wij hebben gewoon het geluk dat we voetballers zijn. Andere sporters doen er net zoveel of nog meer voor als wij om te presteren. Daarbij moeten ze het vaak met veel minder geld doen. Onze sport trekt veel mensen naar de televisie en stadions. Mensen lezen de kranten omdat wij erin staan. Nu een deel daarvan door de crisis is weggevallen, is het vanzelfsprekend dat je een stukje van je salaris inlevert."

Schwaab hoopt dichter bij zijn huis in Freiburg nu een nieuwe club te vinden. Eerder speelde hij voor SC Freiburg, Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart.

Welke clubs pakken dit weekend de meeste punten in de Bundesliga?

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020