Soepele breuk Roda en Korotaev: "Geen Den Bosch-toestanden"

Soepele breuk Roda en Korotaev: "Geen Den Bosch-toestanden"

21 mei 2020 – Ondanks oplopende spanningen is het afscheid van Alexei Korotaev bij Roda JC netjes gebeurd. De Zwitserse Rus stond zijn aandelen af na bemiddeling van Stijn Janssen, die Korotaev ook aan Roda had gekoppeld. "Het leek een hell of a job te worden", aldus de Limburgse fiscalist Janssen.Phoenix, de nieuwe groep investeerders, stelde als voorwaarde dat aandeelhouders hun aandelen ter beschikking moesten stellen. "Er werd gesproken over advocaten en toestanden", zegt Janssen tegen Voetbal International. "Toen heb ik contact opgenomen en gezegd dat we deze zaak ook op een andere manier konden oplossen. 'Dat wil ik proberen, maar dan moeten jullie me wel de kans geven', heb ik aangegeven. Uiteindelijk is het gelukt en hebben we alles netjes afgehandeld. Er is geen advocaat aan te pas gekomen. We krijgen geen FC Den Bosch-toestanden. Dat was voor mij wel een prioriteit."

Lees meer: investeerders pompen miljoenen in Roda JC, Korotaev vertrokken

Korotaev kwam dankzij Janssen in contact met Roda. Drie jaar geleden presenteerde de miljardair grootse plannen met de Limbugers. Daarvan kwam niets terecht. Vlak na zijn presentatie werd Korotaev gearresteerd wegens fraude. Ondanks een aantal positieve uitspraken, zit hij nog steeds vast in Dubai en staan zijn centen geparkeerd. "In het belang van de club heeft hij nu een stap opzij gezet. Maar wel met pijn in het hart. Alexei is hier zeer emotioneel onder. Mensen doen er lacherig over, Roda betekende echt iets voor hem."

Janssen vervolgt: "Zeker toen hij in de gevangenis zat en zich zo ellendig voelde. Roda was een uitlaatklep, een vooruitzicht op betere tijden. Hij verheugde zich er enorm op met de club aan de slag te gaan. Supporters hingen spandoeken voor hem op, voerden gesprekken met hem via Skype, kwamen zelfs naar Dubai om hem te ontmoeten; dat raakte hem allemaal zeer."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021