Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

Babel: "Ik wil naar situatie waarin geld voor mij gaat werken"

Babel: "Ik wil naar situatie waarin geld voor mij gaat werken"

21 mei 2020 – Om niet meer voor zijn geld te hoeven werken, investeert Ryan Babel in vastgoed. De Ajacied houdt zich bezig met meergezinswoningen. Zijn portfolio aan appartementen reikt van Amsterdam tot Miami. "Ik wil naar een situatie waarin ik niet meer voor mijn geld hoef te werken en het geld voor mij gaat werken", vertelt de 33-jarige Oranje-international."Tijdens mijn carrière heb ik mijzelf afgevraagd welke business of baan mijn voetbalsalaris kan evenaren. Helaas zijn er niet veel bedrijven of banen die maandelijks tussen de 100.000 en 300.000 euro kunnen betalen", zegt Babel tegen zakentijdschrift Forbes. "Ik moest een oplossing vinden voor mijn voetbalpensioen, want ik wil op z'n minst mijn levensstijl behouden. Ik wil er niet op achteruit gaan."

Babel besloot zich in het onroerend goed te storten. Als speler van Liverpool kocht hij in 2010 een appartement voor drie ton en vroeg hij daar maandelijks 1400 euro aan huur voor. Het zorgde voor weinig rendement op zijn investering. "Ik was zo jong en naïef. Ik had op mijn rekening een bedrag met zes nullen staan. Wat moest ik doen met de 1.400 euro die ik maandelijks kreeg? Moest ik mij daar in verdiepen? Ik wilde liever sparen en de nullen laten groeien."

Zijn zaakwaarnemer overtuigde Babel om per kwartaal loon te investeren in de aankoop van een nieuw pand. Een paar jaar later had de aanvaller elf appartementen in zijn bezit. Babel besefte ook dat dit niet genoeg was om aan zijn eigen streven te voldoen. Babel berekende dat hij daarvoor veertig à vijftig appartementen moest bezitten. Hij verkende ook andere mogelijkheden om zijn wens in vervulling te laten komen, maar kwam toch terug in het onroerend goed.

"Maar niet zoals ik het eerder deed. Ik moest het op een andere manier doen, ik moest groter denken. Ik ben tot strategieën en investeringen gekomen waardoor ik sneller kan schakelen. Ik ben gefocust op cashflow en stabiliteit. Ik wil mijn cashflow-emmer laten groeien, zodat ik maandelijk geld binnen krijgen en maandelijks de rekening kan betalen. Het uiteindelijke doel is vrijheid creëren. "

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 januari 2021

  2. vrijdag 22 januari 2021