VVV gaat langer door met Zwitserse verdediger Gelmi

VVV gaat langer door met Zwitserse verdediger Gelmi

21 mei 2020 – VVV-Venlo heeft wederom zaken gedaan en gaat langer door met Roy Gelmi. De verdediger die ook over de Nederlandse nationaliteit beschikt, werd afgelopen seizoenshelft al door VVV-Venlo gehuurd van het Zwitserse FC Thun. Hij tekent nu voor twee seizoenen met een optie op een extra seizoen.De 25-jarige centrale verdediger doorliep diverse jeugdelftallen van de Zwitserse topclub St. Gallen en maakte daar enkele seizoenen deel uit van de selectie. Vanaf het seizoen 2015/2016 was hij er vaste basisspeler. Hij ging daarna naar FC Thun en streek vervolgens afgelopen zomer neer bij VVV.

Hij speelde slecht drie duels voor VVV en kwam niet verder dan 120 minuten. "Mijn kennismaking met de club was heel prettig. Ik kwam natuurlijk op de laatste dag van de transfermarkt binnen in een periode dat de ploeg zeer goed draaide. Gelukkig heb ik daar uiteindelijk ook mijn steentje aan bij kunnen dragen en hebben we met z'n allen voor een topprestatie gezorgd door ons te handhaven. Je ziet: we hebben kwaliteit genoeg in de ploeg. Er zit nog zoveel moois in het vat. Ik heb dan ook enorm veel zin in het nieuwe seizoen", vertelt hij.

Stan Valckx, technisch Manager van de club, is content. "Roy heeft, in de korte periode dat hij aan onze club verbonden is, laten zien dat hij een meerwaarde kan zijn in de laatste linie. Hij staat zijn mannetje, is lang en sterk met het hoofd, maar desondanks ook snel en wendbaar. Roy kan het spel lezen en staat vaak op de goede plek. En bovendien zit er 'een goeie kop op'. Wij zijn dan ook blij dat Roy ook aankomende seizoenen in het geelzwart speelt."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020