De Jong noemt zorgpersoneel 'helden': "Veel respect voor"

De Jong noemt zorgpersoneel 'helden': "Veel respect voor"

21 mei 2020 – Voor Frenkie de Jong stonden er bij FC Barcelona deze week voor het eerst weer groepstrainingen op het programma. Vorige week moesten de spelers nog individuele sessies afwerken, maar deze week werd er alweer in groepjes getraind. De Jong is er blij mee."Het was erg leuk om elkaar weer te zien", vertelt de Nederlander aan El Mundo Deportivo. "We hebben elkaar twee of drie maanden niet gezien en dat is erg lang. Normaliter zien we elkaar nooit zo lang niet, dus het was heel leuk om elkaar weer te zien." Het is voor de spelers nu wachten op de hervatting van La Liga. Als die er spoedig komt, zal dat gebeuren zonder fans.

De Jong weet dat het spelen zonder supporters niet top is. "Ik heb afgelopen weekend Borussia Dortmund tegen Schalke 04 gezien", vertelt hij. "Ik was blij dat ik weer voetbal kon kijken op televisie, maar het is duidelijk dat het anders is zonder fans. Zij zorgen voor de sfeer, maar nu moeten we het zonder hen doen. We hopen dat ze snel kunnen terugkeren naar het stadion en dat we met hen van de wedstrijden kunnen genieten."

De spelmaker van Barcelona is overigens lovend over de zorgmedewerkers. "Zij zijn in het normale leven al helden, maar nu helemaal. We moeten ze allemaal zeer dankbaar zijn. Mijn respect voor hen is echt enorm."

Lees ook: 'Frenkie de Jong legt meeste kilometers af op training Barcelona'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 6 juli 2020

  2. zondag 5 juli 2020