Haaland werd sterk: "Twaalf kilo spiermassa in vijftien maanden"

21 mei 2020, 10:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erling Haaland heeft sinds zijn zeventiende een enorme ontwikkelingen doorgemaakt. Fysiek bleef de Noorse spits bij Molde FK destijds wat achter, totdat hij in korte tijd uitgroeide tot een beresterke spits. Borre Steenslid, conditietrainer van Molde, kan zich dat nog goed herinneren.

De negentienjarige Haaland is geweldig op dreef bij Borussia Dortmund, waarvoor hij al dertien keer scoorde in twaalf duels. De lange spits is fysiek sterk, maar dat was niet altijd zo. Rond zijn zeventiende begon hij zich sterk te ontwikkelen, weet Steenslid nog. "Zijn lichaam reageert zo goed op trainingen, vanwege genetische voordelen die hij heeft", vertelt hij aan AS. "Hij kwam twaalf kilo aan spiermassa aan in vijftien maanden. Dat was onvoorstelbaar. Hij had het wel nodig, want door zijn snelle groei in de lengte was zijn lichaam uit balans geraakt."

In die periode blonk Haaland ook steevast aan de eettafel, weet Steenslid. "Hij zat altijd het dichtst bij het buffet en zijn bord was letterlijk een berg vol eten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen