Heracles geeft fans geen vergoeding: "Full supporting"

21 mei 2020, 08:34

Ajax maakte bekend dat het fans gaat compenseren voor de wedstrijden die de seizoenkaarthouders moeten missen, maar dat is duidelijk niet het beleid van Heracles Almelo. De club kan het zich financieel niet permitteren om die inkomsten weer in te leveren en rekent zodoende op de supporters.

Als er in het nieuwe seizoen nog zonder fans gespeeld moet worden, zullen de fans geen compensatie krijgen. "We hebben ervoor gekozen niks te vergoeden. Je neemt een seizoenkaart voor zeventien wedstrijden", vertelt algemeen directeur Rob Toussaint aan Voetbal International. "Als je vervolgens de eerste drie of vier wedstrijden niet in het stadion kan zijn, komen we niet later alsnog met een vergoeding. Het gaat om full supporting. Anders heb je aan het einde van het seizoen liquiditeitsproblemen. Misschien dat we hierdoor uiteindelijk minder kaarten verkopen, maar het is wel het eerlijke verhaal richting onze fans."

De coronacrisis heeft ook voor Heracles grote gevolgen. "'Wij zijn voor 75 procent afhankelijk van onze sponsoring en ticketing. De laatste 25 procent is het tv-geld. Reken maar uit hoe groot de schade is als we moeten voetballen zonder publiek. Een omzetverlies van twintig tot veertig procent is aannemelijk. We kunnen stoer doen en zeggen: Niks aan de hand. Maar dan lieg ik. In het beste geval kost ons dit 2,5 miljoen euro. Het slechtste scenario zegt een min van meer dan zes miljoen euro. Dan heb je als club een meer dan serieus probleem", stelt Toussaint.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen