'Letsch moet Sturing opvolgen als hoofdtrainer van Vitesse'

20 mei 2020, 23:03   Bijgewerkt: 21 mei 2020, 07:48

Thomas Letsch (51) is de topkandidaat om de nieuwe trainer van Vitesse te worden, meldt Voetbal International. De Arnhemse club is in verregaande onderhandelingen met de Duitse coach, die op dit moment geen club heeft. Vitesse maakte dinsdag bekend niet door te gaan met Edward Sturing als hoofdtrainer.

Letsch is een landgenoot van Johannes Spors, de nieuwe technisch directeur van de Arnhemse club. De twee kennen elkaar uit het Red Bull-circuit. Letsch heeft gedurende zijn trainerscarrière vooral in Oostenrijk gewerkt. Vier jaar bekleedde hij diverse trainersfuncties bij RB Salzburg, om in 2015 aan de slag te gaan bij FC Liefering. Daarna werkte hij nog bij Erzgebirge Aue (Duitsland) en Austria Wien. Bij die club werd hij in maart vorig jaar ontslagen.

Sturing, die in de winterstop het stokje overnam van de opgestapte Leonid Slutsky, gaat komend seizoen in een andere rol verder bij Vitesse. "We willen daarom dolgraag dat hij aan Vitesse verbonden blijft. Vanaf het begin van het proces hebben we alle opties omtrent het hoofdtrainerschap open gehouden. We hebben gesproken met Edward en met andere kandidaten. Op dit moment zijn we met Edward in gesprek over in welke rol we verder gaan met elkaar", zei Spors woensdag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen