VVV-Venlo versterkt zich met Arias en verlengt met Kum

VVV-Venlo versterkt zich met Arias en verlengt met Kum

20 mei 2020 – VVV-Venlo heeft de derde versterking voor volgend seizoen binnen. Jafar Arias (24) heeft zijn toekomst verbonden aan de Limburgse club. Hij tekent een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Ook hebben de Venlonaren routinier Christian Kum (34) langer vastgelegd.Arias komt over van FC Emmen. Die club besloot het contract van de fysiek sterke aanvaller niet te verlengen. In Venlo is hij na Lukas Schmitz (Wolfsberger) en Guus Hupperts (Sporting Lokeren) de volgende zomerversterking. Namens de Emmenaren scoorde Arias de voorbije twee seizoenen vier Eredivisie-doelpunten in 52 wedstrijden.

"Jafar staat al een tijdje bij ons op 'het lijstje'. Hij is een complete spits. Snelheid, kracht, balvastheid en doelgerihtheid, het zijn allemaal eigenschappen die op hem van toepassing zijn", licht technisch manager Stan Valckx de komst van Arias toe. "Met hem halen we een aanspeelpunt in de voorhoede binnen, die past binnen een bepaalde speelstijl die we kunnen hanteren. Onder meer bij FC Dordrecht heeft hij in het recente verleden laten zien dat hij een neusje voor de goal heeft. Bij FC Emmen heeft hij zich afgelopen twee seizoenen kunnen ontwikkelen en laten zien van meerwaarde te kunnen zijn op Eredivisieniveau. Die ontwikkeling zal hij nu bij VVV-Venlo verder moeten doorzetten."

Arias heeft mede vanwege de nieuwe natuurgrasmat gekozen voor VVV "Maar natuurlijk kies ik voor het totaalpakket, waarvan ook de ambities en de speelwijze van de club onderdeel uitmaken. En die kwamen in mijn gesprekken met de club heel duidelijk naar voren. VVV-Venlo gaat voor een herkenbare speelstijl, gecombineerd met passie en strijd om op die manier wederom een seizoen in de Eredivisie veilig te stellen."

Kum
Het contract van Kum is met een jaar verlengd. Hij begint na de zomer aan zijn derde seizoen in dienst van VVV. "Ik heb het ontzettend naar m'n zin bij VVV en ben dan ook blij dat ik ook volgend seizoen voor deze club mag uitkomen. Uit de aanbieding van VVV sprak vertrouwen. Het is altijd fijn als je erkenning krijgt. Ik denk dat ik met mijn inmiddels opgedane ervaring een meerwaarde kan hebben in het 'begeleiden' van de jonge jongens in onze selectie. Die rol pak ik graag op me."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021