Cultheld Aduriz (39) kondigt einde imposante loopbaan aan

20 mei 2020, 17:28   Bijgewerkt: 20 mei 2020, 17:37

Aritz Aduriz houdt het voor gezien. De 39-jarige spits van Athletic Bilbao heeft woensdag het einde van zijn spelersloopbaan aangekondigd. De cultheld hoopte zijn imposante carrière af te sluiten met een hoofdprijs, maar de coronacrisis gooide roet in het eten.

Athletic Bilbao is namelijk finalist in de Copa del Rey. Ook streekgenoot Real Sociedad heeft zich geplaatst voor de eindstrijd. Het Baskische feestje zal vanwege de pandemie voorlopig niet worden gespeeld en gaat derhalve aan de neus voorbij van Aduriz. De spits laat via Twitter weten dat zijn lichaam 'op' is. Binnenkort gaat hij onder het mes en krijgt hij een heupprothese.

Lees ook: Achtergrond: Athletic de Bilbao speelt voetbal met eigen regels

Ondanks dat hij niet zijn gewenste afscheid krijgt, kan Aduriz terugkijken op een indrukwekkende loopbaan. Het gros van zijn carrière speelde de Bask voor Athletic Bilbao, de club waar hij zijn eerste en laatste stappen als profvoetballer zette. In de tussentijd kwam hij ook uit voor Burgos, Real Valladolid, Mallorca en Valencia.

In zijn dertiger jaren bloeide Aduriz pas écht op. De spits scoorde na zijn terugkeer bij Athletic Bilbao in 2012 aan de lopende band. Zo werd hij tot tweemaal toe topscorer van de Europa League. Op late leeftijd keerde hij zelfs terug in het Spaanse nationale team. De afgelopen twee seizoenen kwam de aanvaller vanwege blessureleed minder aan spelen en scoren toe. 'Mijn lichaam heeft gezegd dat het genoeg is. Ik kan mijn teamgenoten niet meer helpen zoals ik zou willen en zoals zij verdienen. Ook dit hoort bij het leven als topsporter.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen