MLS hoopt op rentree, maar schrapt bekers op de agenda

MLS hoopt op rentree, maar schrapt bekers op de agenda

19 mei 2020 – De Major League Soccer kijkt nog altijd naar de hervatting van de reguliere MLS-competitie, maar heeft veel evenementen op de kalender op voorhand geschrapt. De MLS All-Star Game en diens omringende evenementen, de Leagues Cup en de Campeones Cup (het duel tussen de kampioen van Amerika en Mexico) zijn allemaal van de kalender gehaald.Dat heeft de MLS laten weten. Frank de Boers (foto) Atalanta United is titelhouder van de Campeones Cup, een Noord-Amerikaanse voetbalwedstrijd die gehouden wordt tussen de kampioenen van Amerika en Mexico. Vorig jaar won De Boer met 3-2 van Club América. De Leagues Cup is een groter toernooi tussen de beste acht teams van Amerika en Mexicaanse Copa MX: daarin is Cruz Azul juist weer de bekerhouder.

Lees ook: MLS kijkt naar opties om te hervatten in Orlando

De MLS All-Star Game is een jaarlijkse wedstrijd die vergelijkbaar met in het basketbal wordt gehouden. De mensen met een gekocht ticket krijgen hun geld terug en het duel, dat stond gepland op 29 juli in het Banc of California Stadium in Los Angeles, gaat dus niet door.

In de reguliere competitie, die door haar opzet en play-offs erg flexibel in te delen is, zijn alle wedstrijden uitgesteld tot ten minste 8 juni, maar realistisch dat het dan hervat kan worden in de eigen stadions van alle ploegen, is dat niet. Wel hoopt de MLS op korte termijn weer te kunnen gaan trainen, zoals dat bij de Bundesliga ook de eerste stap was naar een hervatting van de competitie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 28 mei 2020

  2. woensdag 27 mei 2020