'UEFA denkt aan Final Four bij herstart van CL in augustus'

19 mei 2020, 22:49

De Champions- en Europa League van het huidige seizoen worden mogelijk nog afgewerkt in augustus. Volgens het Spaanse Marca is de UEFA bezig met plannen om in die maand beide toernooien nog af te werken. Eerder vandaag liet voorzitter Aleksander Ceferin weten dat de eerder gestelde deadline van 3 augustus, wanneer het seizoen afgelopen zou moeten zijn, geen keiharde eis is. Dat maakt de weg vrij naar een hervatting. 

Over een maand wil de UEFA de plannen officieel presenteren, zo kwam eerder vandaag naar buiten. In elk geval komt er dan duidelijkheid. Op 17 juni wordt het plan gepresenteerd voor een verkort einde van de Champions en Europa League. Het miljardenbal zou rond 7 augustus weer hervat moeten worden, zo liet Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas recent weten. Het duel tegen Juventus is een van de vier achtste finales die nog gespeeld moeten worden. De kwartfinales zouden over enkele duels gespeeld moeten worden. Vanaf de halve finale komt er volgens Marca mogelijk een Final Four, waarbij vier ploegen in Istanbul spelen om de CL-zege. Die campagne moet op 26 augutus worden afgerond.

Lees ook: UEFA ontkent dat Juventus - Lyon op 7 augustus gespeeld wordt

Drie dagen eerder staat de eindstrijd in de Europa League op de rol. Ook dat toernooi wordt mogelijk ingekort naar enkele wedstrijden, want staat op de planning om op 2 augustus weer te beginnen. Twintig dagen later moeten alle tussenrondes gespeeld zijn en wordt het duel gespeeld. De rechtenhouders moeten overigens wel nog akkoord gaan met deze opzet, aangezien zij de uitzendrechten hebben en daarvoor hebben betaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen