Serie A neemt 28 mei officieel besluit over uitspelen van seizoen

19 mei 2020, 21:46

De Serie A krijgt over ruim een week dan toch eindelijk duidelijkheid of de competitie nog wel of niet meer hervat gaat worden. Op 28 mei praat sportminister Vincenzo Spadafora met alle voorzitters van de Serie A en Gabriele Gravina (voorzitter van de Italiaanse voetbalbond). Dan wordt er definitief een knoop doorgehakt of het seizoen nog doorgaat of niet.

Vanaf vandaag (dinsdag) mogen de clubs in de Serie A de groepstraining weer hervatten, al zaten daar nog heel wat haken en ogen aan. Na veel ophef besloot de regering vandaag dat er bij een positieve besmetting alleen de desbetreffende speler in quarantaine moet en niet zoals eerder gecommuniceerd het hele team. Zoals in Duitsland en Engeland eerder al bleek: zodra iedereen rondom de clubs getest worden, komen er besmettingen naar boven. Als een hele ploeg in quarantaine moet, levert dat een enorme vertraging op in het proces om de competitie terug te laten keren.

De Italiaanse voetbalbond heeft als streefdatum voor de competitiehervatting 15 juni in het hoofd, zo werd deze week al duidelijk. Eerder mag de bal overigens ook nog niet gaan rollen, zo liet de Italiaanse overheid maandag (gisteren) weten. Als de competitie inderdaad weer begint, spelen clubs om de drie dagen een competitiewedstrijd. Ook is er nog ruimte om het bekertoernooi af te maken. Er kleven, ondanks het feit dat er achter gesloten deuren gespeeld gaat worden, enige risico's aan het hervatten van de voetbalcompetities. Mede daarom wordt de knoop dan officieel pas doorgehakt.

Lees ook: Italië zet belangrijke stap richting competitiehervatting Serie A

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen