'Van Bommel biedt zich aan bij AC Milan: club geïnteresseerd'

'Van Bommel biedt zich aan bij AC Milan: club geïnteresseerd'

19 mei 2020 – Mark van Bommel is door zijn eigen management aangeboden als trainer van AC Milan. De dit seizoen ontslagen coach van PSV is zeker optioneel voor de Italiaanse club, waar trainer Stefano Pioli op de nominatie staat om te vertrekken na dit voetbaljaar. Hoewel een Duitse coach de voorkeur heeft, Ralf Rangnick is nog altijd de belangrijkste kandidaat, is ook de komst van de Nederlandse trainer mogelijk na het aanbod van zijn zaakwaarnemer.Dat schrijft de Italiaanse website Calciomercato.it op basis van exclusieve bronnen rondom AC Milan. Hoewel Van Bommel door zijn management zou zijn voorgesteld, vindt de club het een serieuze optie. Hij zou derhalve zijn toegevoegd aan het lijstje van potentiële opvolgers van Pioli, vooral als de eerste kanshebbers niet ingaan op het aanbod. CEO Ivan Gazidis is onder de indruk van Van Bommel. 

Niet alleen Rangnick, momenteel werkzaam bij RB Leipzig en wel gezien als favoriet, wordt genoemd, ook Julian Nagelsmann (trainer van RB Leipzig) en Marco Rose (Borussia Mönchengladbach) worden genoemd bij de Italiaanse club uit Milaan. De kans dat Nagelsmann instapt, lijkt zeer klein, aangezien hij recentelijk bij RB Leipzig begon aan zijn avontuur. Sowieso doen veel geruchten de ronde in de Italiaanse stad, waardoor het nieuws rondom Van Bommel wel met een korreltje zou genomen moet worden. 

Van Bommel heeft een verleden als speler van AC Milan, waar hij tussen 2011 en 2012 speelde en een goede indruk maakte. Als trainer stond hij afgelopen anderhalve jaar onder contract bij PSV, waar hij in december werd ontslagen. Eerder was hij actief bij de nationale ploeg van Australië als assistent van Bert van Marwijk.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020