'Roda JC akkoord met Korotaev over zijn aandelen'

19 mei 2020, 15:49

Roda JC is op korte termijn dan toch definitief verlost van Aleksei Korotaev. De aandeelhouder had nog twintig procent van de aandelen in handen, ondanks dat hij geruime tijd niets kon betekenen voor de Limburgers. Inmiddels is er een akkoord om die in te leveren. Omdat zijn aandelen dan toch eindelijk vrijkomen, lijkt de toekomst van de Eerste Divisie-club voorlopig gered. De nieuwe investeerders hadden als voorwaarde dat Korotaev zou vertrekken.

Dat schrijft De Limburger althans op basis van bronnen binnen de club. Het akkoord tussen beide partijen moet officieel nog worden geformaliseerd en via de notaris worden afgehandeld, pas dan is het helemaal officieel. Toch zal er geen weg terug meer zijn voor Korataev, die nog altijd Dubai niet mag verlaten. Als alles officieel is afgerond, zal Roda JC het pas naar buiten brengen, zo is verwachting. 

Eigenlijk was het eerst de bedoeling dat Korotaev alle aandelen van Frits Schrouff zou overnemen, maar zover kwam het nooit. Hij is al geruime tijd verwikkeld in een langslepend juridisch conflict in zijn Dubai, waardoor hij niet aan zijn geld kan. Hij is zodoende de club uit Limburg ook nog geld schuldig. Het is niet duidelijk of dat geld alsnog naar Roda gaat. Het gaat volgens bronnen van het dagblad om een bedrag van enkele tonnen. Terwijl hij in Dubai vast zat, kwam Mauricio García De La Vega ook nog even langs in Kerkrade. Zijn komst werd evenmin een succes.

Vertrek van investeerders

De Mexicaan is vertrokken en datzelfde staat te gebeuren met de Zwitsers/Russische investeerder, waardoor Nederlandse investeerders bereid zijn om in te stappen. Onder andere Roger Hodenius, ICT-ondernemer Stijn Koster en de beleggingsmaatschappij Mercurius zijn bereid om in te springen. Hun plan was voor La Cubanita's Roland Hogenelst reden om te vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen