PSV en selectie bereiken akkoord over tijdelijke salarisverlaging

PSV en selectie bereiken akkoord over tijdelijke salarisverlaging

19 mei 2020 – PSV heeft een akkoord bereikt met de spelers over een tijdelijke verlaging van de salarissen, meldt de Eindhovense club dinsdagmiddag via de officiële kanalen. Het advies van spelersvakbond VVCS en werkgeversorganisatie FBO vormt de basis van de gemaakte afspraken."De spelersgroep heeft van begin af aan duidelijk gemaakt dat ze de noodzaak en urgentie begrijpen", reageert algemeen directeur Toon Gerbrands. "Ik wil graag benadrukken dat dit een complexe situatie is. Het is niet leuk om een dergelijk verzoek te doen, maar de uitkomst leert dat er begrip is. De eenheid van geest koesteren we."

"Dat er iets moest gebeuren is duidelijk", aldus Denzel Dumfries, die namens de selectie spreekt. "Het is een uitzonderlijke situatie waarin we leven en we snappen dat we mee moeten denken. Wij vonden het cruciaal dat iedereen in de groep erachter zou staan en dat is gelukt. In de kleedkamer is eenheid van denken het belangrijkste dat er is. Ik ben er trots op dat dit is gelukt."

De rechtsachter geeft aan dat de selectie begrijpt dat ook supporters en sponsors op dit moment lastige keuzes moet maken. "Het is geweldig om te zien hoe groot de betrokkenheid blijft. Ondanks de onzekerheid merken we dat er grote loyaliteit is richting onze club en dat is heel bijzonder. We hebben daarom bij de directie aangegeven dat we ons heel graag nog meer gaan inspannen om te laten blijken dat de waardering wederzijds is. Wij zijn hier natuurlijk vooral om te voetballen, maar we beseffen dat er in deze situatie ook van ons meer gevraagd mag worden. Eendracht maakt macht is het motto van PSV en daar sluiten wij ons graag bij aan."

Miljoenen
Volgens het Eindhovens Dagblad bespaart PSV door het loonoffer van de selectie drie miljoen euro aan salarislasten op jaarbasis. Naast spelers levert ook ander technisch personeel salaris in.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 juni 2020

  2. dinsdag 2 juni 2020

  3. maandag 1 juni 2020