Rankovic: lijfsbehoud eerste doelstelling, daarna stabiel worden

19 mei 2020, 10:30

Per 1 juni begint Aleksandar Rankovic bij ADO Den Haag aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Zijn belangrijkste taak? De club in de Eredivisie houden. "Na een moeizaam seizoen als afgelopen jaar is de eerste doelstelling handhaving in de Eredivisie en daarna met deze turbulente club uit te groeien tot stabiele vereniging op het hoogste niveau", aldus de trainer in De Telegraaf.

ADO Den Haag ontsnapte dit seizoen aan degradatie. Na 26 speelrondes bezetten de Hagenaren de zeventiende plek met een ruime achterstand op de concurrentie. Toen de Eredivisie werd stopgezet, vreesde de club voor een gedwongen degradatie naar de Eerste Divisie. De KNVB besloot echter geen promotie en degradatie toe te passen, waardoor ADO op het hoogste niveau actief blijft.

Met onder meer zijn staf en Martin Jol gaat Rankovic een drukke zomer tegemoet. Zij moeten een selectie samenstellen die zich kan handhaven in de Eredivisie. "Daarvoor zal versterking van buitenaf moeten komen, maar we gaan tevens aan de slag met het ontwikkelen van jeugdspelers. Ik ben onervaren, maar dat betekent niet dat je niet succesvol kan zijn en met Jol heb ik een ervaren adviseur. Een betere kan je je nauwelijks wensen als startende hoofdtrainer."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen