Van Schaik ontkent akkoord met Dortmund over transfer Musaba

19 mei 2020, 09:02

In tegenstelling tot wat Eurosport-journalist Manu Lonjon beweert, hebben NEC en Borussia Dortmund nog geen akkoord bereikt over een transfer van Anthony Musaba. Dat laat algemeen directeur Wilco van Schaik weten aan ForzaNEC. De negentienjarige aanvaller geniet interesse van meerdere clubs uit de Europese (sub)top. Naast Dortmund zouden onder meer Olympique Marseille en Atlético Madrid de buitenspeler willen overnemen van NEC.

Volgens Lonjon hebben NEC en Dortmund overeenstemming bereikt over de transfer van Musaba en moet alleen de aanvaller nog een beslissing nemen. Zover is het echter nog niet, maakt Van Schaik duidelijk. De directeur liet in februari tegenover Omroep Gelderland dat er 'heel veel' belangstelling is voor Musaba, die nog maar 31 wedstrijden in het betaald voetbal heeft gespeeld. 

De verkoop van Musaba kan NEC een mooi bedrag opleveren. "Die jongen heeft zich in korte tijd fantastisch ontwikkeld. Ik vind hem een unieke speler. Hij is bloedsnel, kan links en recht dribbelen, scoorde al negen keer. Dit seizoen zetten we vol in op de eigen jeugd. Wat nu gebeurt met Musaba is een bevestiging van onze visie. Wij wachten nu af. Hij heeft nog een jaar contract. We zitten in goede positie. We houden er ernstig rekening mee dat clubs zich voor hem gaan melden", zei Van Schaik vorige maand in De Gelderlander.

Lees ook: Future XI: elf Eerste Divisie-talenten om in de gaten te houden

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen