"Ik wil naar de Europa League of liever nog de Champions League"

"Ik wil naar de Europa League of liever nog de Champions League"

19 mei 2020 – Deyovaisio Zeefuik vindt de tijd rijp om een volgende stap in zijn carrière te zetten. Over interesse heeft de 22-jarige rechtsachter van FC Groningen niet te klagen. Meerdere clubs azen op de handtekening van de vleugelverdediger, die bij de Trots van het Noorden over een contract beschikt dat over ruim een jaar afloopt. De coronacrisis heeft niets veranderd aan de vele interesse."Ik lees ook dat de crisis veel gevolgen zal hebben voor de transfermarkt, dat er geen geld meer is om spelers te kopen. Maar vooralsnog merkt mijn zaakwaarnemer dat er volop interesse is. En ik heb er eerder al geen geheim van gemaakt: het is tijd voor de volgende stap", maakt Zeefuik duidelijk in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad.

Als FC Groningen nog wat wil verdienen aan de rechtsback, is nu het moment om Zeefuik te verkopen. "Geld is belangrijk voor de club. Er zijn hier mensen die hun baan hebben verloren door de coronacrisis. Geloof me, dat besluit moet de club genomen hebben omdat er echt geen andere oplossing is. Want Groningen is een enorm warme club. Zo voelde het meteen in januari 2018 toen ik hier kwam. En zo zal het voelen als ik straks vertrek. Het lastigste bij zo'n transfer is nu dat je niet even in een nieuwe stad kunt kijken hoe het daar is. Maar het komt allemaal wel goed."

Volgend seizoen wil Zeefuik zijn eerste buitenlandse avontuur aangaan. "Ik ben eraan toe", vertelt hij. "Afgelopen seizoen heb ik weer een flinke stap gezet. Ik was eerder bij allerlei dingen betrokken. Had onze linkerspits ruzie, dan stond ik vooraan. Dat moest eruit. Ik ging van Ajax naar Groningen om beter te worden, maar zeker ook om volwassen te worden. Nu wil ik verder en dan moet ik naar het buitenland. Ik wil naar de Europa League of liever nog de Champions League. Zie het niet als arrogantie, hoor. Ik vind dat ik nog van alles moet leren en vooral humble moet blijven. Maar dat verder leren wil ik in de omgeving van een aansprekende club doen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 18 januari 2021

  2. zondag 17 januari 2021