Vitesse
2 – 0
FC Utrecht

Bosz tevreden met zege: "Maar we waren niet foutloos"

Bosz tevreden met zege: "Maar we waren niet foutloos"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 mei 2020 – Peter Bosz is tevreden met de hervatting van Bayer Leverkusen na de coronastop. De oefenmeester zag zijn elftal maandagavond met 1-4 winnen van Werder Bremen, door twee treffers van Kai Havertz en twee assists van Moussa Diaby. Bij de opponent putte men hoop uit de kansen die het ondanks de nederlaag kreeg. 

Dat heeft hij na het duel verteld. "Natuurlijk ben ik vandaag gelukkig met deze wedstrijd", zei Bosz maandagavond na de overwinning. "We waren niet foutloos, maar na twee maanden hadden we weer een wedstrijd en die hebben we terecht gewonnen." Man-of-the-Match Kai Havertz toonde zich eveneens gelukkig met de zege. "Ik ben erg blij, we hebben weinig fouten gemaakt en terecht gewonnen", vond de jonge middenvelder.

Opponent Werder Bremen kreeg complimenten van Bosz, die het opnam voor de formatie van de geschorste Davy Klaassen. "We hebben gewonnen van een goede Bundesliga-ploeg, die veel te laag op de ranglijst staat", zei Bosz, over de nummer zeventien van de Bundesliga. De achterstand op een veilige plaats is bovendien negen punten.

'Goals te makkelijk tegen'
Werder Bremen-aanvoerder Niklas Moisander baalde logischerwijs van de nederlaag. "We begonnen goed", vond de centrale verdediger. "Maar we krijgen de doelpunten te makkelijk tegen. En we hadden zelf vaker moeten scoren", zei hij over de vele gemiste kansen van Werder Bremen. In de laatste fase speelde de ploeg mogelijkheden vaak niet goed uit. Trainer Florian Kohfeldt kwam tot gelijke conclusies. "Na de 1-2 hadden we de beste fase in de wedstrijd. We moeten vertrouwen in het aanvallende voetbal houden. Dat is de sleutel tot succes in de komende weken."Reacties

gerelateerd