Uitstekende herstart Leverkusen, problemen Werder nemen toe

18 mei 2020, 22:26   Bijgewerkt: 18 mei 2020, 22:34

De herstart van de Bundesliga is uitstekend verlopen voor Bayer Leverkusen. Op bezoek bij Werder Bremen boekte de ploeg van trainer Peter Bosz maandagavond een 1-4 zege. Leverkusen hijgt door de overwinning de topvier van de Duitse competitie in de nek en blijft volopg in de race om een Champions League-ticket, terwijl voor Werder Bremen de degradatiezorgen toenemen.

In navolging van de andere teams hervatten Werder Bremen en Bayer Leverkusen maandagavond de Bundesliga. De ploeg van Bosz ging met een flink aantal blessures de coronastop in, maar de ziekenboeg stroomde de voorbije maanden. Alleen topscorer Kevin Volland en Lars Bender ontbraken nog in Bremen. Ondanks dat Bosz genoeg te kiezen had, startte bij Leverkusen Florian Wirtz (17 jaar en 15 dagen). Hij loste Havertz af als jongste Bundesliga-debutant van Die Werkself. Ook Daley Sinkgraven startte in de basis.

Lang kon Leverkusen niet genieten van de voorsprong. Bijna direct na het openingsdoelpunt kwam Werder Bremen op gelijke hoogte. Uit een hoekschop van Leonardo Bittencourt tikte Theodor Gebre Selassie van dichtbij de 1-1. De gelijke stand verdween eveneens al snel weer van het scorebord, want twee minuten later volgde het derde doelpunt van de wedstrijd. Een vrije trap van Kerem Demirbay kwam op het hoofd terecht van Havertz, die helemaal vrijgelaten zijn tweede van de avond binnenkopte.

Bayer Leverkusen nadert door de overwinning nummer vier RB Leipzig tot één punt. Leipzig kwam zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen SC Freiburg. Voor Werder Bremen worden de degradatieproblemen alsmaar groter. De ploeg van trainer Florian Kohfeldt heeft nu vijf punten minder dan nummer zestien Fortuna Düsseldorf en liefst negen punten minder dan nummer vijftien FSV Mainz. De concurrentie heeft daarentegen wel een wedstrijd meer gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen