Problemen in België dreigen: Telenet wil tv-gelden terug

18 mei 2020, 20:47   Bijgewerkt: 18 mei 2020, 20:52

Mogelijke problemen in België: tv-zender Telenet wil een deel van de reeds uitbetaalde tv-gelden terug nu officieel bekend is dat de Jupiler Pro League niet meer wordt afgemaakt. Als beide partijen daarover niet om tafel gaan, dan dreigt het met een rechtszaak. Dat zou de financiële situatie van Belgische clubs verder kunnen verslechteren.

Dat schrijven diverse Belgische media, waaronder Het Nieuwsblad. Het bedrijf wil een evenredige terugbetaling van de tv-gelden, wat neerkomt op een bedrag van zo'n 23 miljoen euro over alle clubs. Het bedrijf wil ongeveer een derde deel van de gelden terugvorderen, omdat dat het gedeelte is dat niet meer uitgespeeld wordt.

Ook Proximus, dat ook een deel van de rechten in handen heeft, eist een deel terug. VOO, dat als derde partij nog betrokken is bij de tv-gelden, heeft zich nog niet laten gelden, maar laat ook weten open te staan voor een gesprek. Voor komend seizoen kunnen de uitzenders bovendien geen geld inhouden, omdat dan de rechten bij Eleven liggen.

Lees ook'Problemen in België: zender wil deel tv-gelden terug'

De financiële status van diverse clubs in België is sowieso al dubieus: Sporting Lokeren ging reeds failliet, Pro League-club Standard Luik, Roeselare, Virton en Lommel kregen voor het nieuwe seizoen in eerste intantie geen licentie vanwege financiële problemen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen