Burton Albion vervangt trainer door aanvoerder door coronacrisis

18 mei 2020, 18:04

Een opvallend bericht uit de League One: Burton Albion heeft vanwege de coronacrisis afscheid moeten nemen van trainer Nigel Clough en zijn assistent Gary Grosby. En diens opvolger komt in elk geval uit de spelersgroep: aanvoerder Jake Buxton neemt zijn taken namelijk voorlopig over. Eerder moest ook Graeme Jones vertrekken bij competitiegenoot Luton Town als gevolg van de financiële onzekerheid.

"Helaas heeft het coronavirus een dramatische impact op alle voetbalclubs, wat betekent dat we in de toekomst moeilijke financiële beslissingen moeten nemen om de club te beschermen", laat voorzitter Ben Robinson weten. "Op dit moment hebben we geen idee wanneer voetbal veilig kan worden hervat en of we voor publiek of achter gesloten deuren kunnen spelen, wat een hoge mate van financiële onzekerheid met zich meebrengt."

En dus was het voor Burton niet mogelijk om Clough, die in het verleden zeer succesvol was bij de club, en zijn assistent in dienst te houden. Jones, voormalig assistent van de nationale ploeg van België, moest drie assistenten meenemen bij zijn ontslag bij Luton Town. Het water staat de clubs in de lagere niveau in Engeland aan de lippen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen