Tapia kondigt vertrek aan bij Feyenoord: "1 juli transfervrij"

18 mei 2020, 16:19

Renato Tapia heeft zijn vertrek bij Feyenoord vandaag (maandag) aangekondigd. De middenvelder heeft een aflopend contract in Rotterdam-Zuid en de verwachting was al dat hij De Kuip achter zich zou laten, maar heeft dat inmiddels bevestigd. Vanuit de club is besloten om de verbintenis niet te verlengen.

Dat stelt hij tegenover Radio Ovacion. "Op 30 juni loopt mijn contract af en de club heeft besloten om het niet te verlengen. Daarom ben ik vanaf 1 juli transfervrij", aldus de Zuid-Amerikaan, die eerder werd gelinkt aan Cruz Azul en Boca Juniors. Afgelopen winter was die laatste club concreet. "Maar dat was niet het juiste moment om te vertrekken."

In het gesprek, dat op Instagram werd gehouden met journalist César Vivar, geeft hij aan open te staan voor nieuwe avonturen. De 53-voudig international van Peru gaf vorig jaar zomer al aan te willen vertrekken, waarop hij in onmin kwam te leven met technisch directeur Sjaak Troost. Desondanks lukte het Feyenoord niet om Tapia te verkopen, waardoor hij na vier jaar vertrekt uit De Kuip. Destijds betaalde Feyenoord nog bijna 2,5 miljoen euro.

Lees ookTroost blikt terug op Tapia-incident: "Zal me worst zijn"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen