'Feyenoord wil bekerfinale alleen spelen om de eer'

18 mei 2020, 15:10

Feyenoord zou de bekerfinale tegen FC Utrecht wel willen spelen, maar niet met Europees voetbal als inzet. Directeur betaald voetbal Eric Gudde opperde gisteren (zondag) om van de eindstrijd een galawedstrijd cq. openingswedstrijd van het nieuwe seizoen te maken. Hij benadrukte ook gelijk dat het duel nooit meer om een Europees ticket zal gaan.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Feyenoord niet de behoefte heeft officieel te reageren op de woorden van Gudde. 'Het standpunt van de Rotterdammers is volgens de club immers al geruime tijd duidelijk. De toewijzing van de Europese tickets is wat Feyenoord betreft geen punt van discussie meer', schrijft het AD. 'Het spelen van de finale om de beker in elk geval te kunnen uitreiken - en zo bijvoorbeeld een mooie seizoensopening te kunnen organiseren als alternatief voor de Johan Cruijff Schaal - vinden de Rotterdammers wel een aardige/goede gedachte.'

Lees meer: Gudde: bekerfinale enkel om sportieve eer is een optie

Voor Utrecht werken de woorden van Gudde juist bemoedigend. De Domstedelingen willen juist wel dat de bekerfinale ook om Europees voetbal gaat en zien de uitlatingen juist als een opening. Een delegatie van Utrecht praat morgen in Zeist met Gudde en KNVB-voorzitter Just Spee. Utrecht wil inhaken op de lobby van de KNVB voor oefenduels in augustus. "Als daar ruimte ontstaat, waarom kun je dan geen bekerfinale spelen?", aldus advocaat Frans de Weger.

Lees ook: 'FC Utrecht ontvouwt strijdplan: dinsdag naar Zeist'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen