Müller: "Het voelde een beetje alsof het de eerste speeldag was"

17 mei 2020, 23:44

Thomas Müller heeft zijn eerste minuten in de Bundesliga weer in de benen. Met Bayern München kwam de dertigjarige aanvaller zondag in actie tegen Union Berlin. "Natuurlijk kriebelde het wat. Het voelde een beetje alsof het de eerste speeldag was", vertelt hij na de 0-2 zege in Duitse media.

In een leeg An der Alten Försterei hervatte Bayern München de Duitse competitie. "Het gevoel dat het fout zou kunnen gaan, hadden we niet. We wisten allemaal hoe de situatie zou zijn. Daar zijn we professioneel mee omgegaan", aldus Müller, die toegeeft dat het allemaal wat onwennig aanvoelde. "Maar vanaf het moment dat de bal rolde, waren we gefocust. Misschien was het een klein voordeel voor ons vandaag, want de sfeer in het stadion kan net de doorslag geven."

Müller moet ook nog wennen aan het vieren van doelpunten. Zo zijn de gebruikelijke groepsknuffels nu taboe. "De eerste impuls is om samen te komen en dan denk je plots: oh, maar er is iets. Natuurlijk proberen we afstand te houden. Als er kort contact is, dan is dat oké. Er wordt veel aan gedaan om ervoor te zorgen dat er geen besmettingen plaatsvinden. We zijn zeer consistent en hopen dat de komende weken vol te houden. De verhalen dat wij ons best niet doen, proberen we te vermijden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen