Dilrosun: "Voor mij goed dat het EK met een jaar is uitgesteld"

17 mei 2020, 22:51

Javairô Dilrosun is er niet rouwig om dat het EK verzet is naar 2021. De 21-jarige aanvaller van Hertha BSC realiseert zich dat hij een grotere kans heeft op een EK-plek nu het toernooi later plaatsvindt dan de bedoeling was. Dilrosun speelde tot op heden één wedstrijd in het Nederlands elftal.

Dat was in november 2018, toen hij als invaller in actie kwam in het Nations League-duel met Duitsland (2-2). Door een blessure haalde hij het eindsignaal niet. Daarna werd hij niet meer geselecteerd. Dilrosun behoorde ook niet tot de laatste voorselectie van Ronald Koeman voor de coronacrisis.

"Voor mij is het natuurlijk goed dat het EK met een jaar is uitgesteld. Ik wil nu gewoon zoveel mogelijk wedstrijden spelen en aan de wereld weer laten zien hoe goed ik ben", vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad. De aanvaller begon zaterdag op de bank tegen 1899 Hoffenheim (0-3 winst) en speelde slechts heel kort. "Als ik die wedstrijden of minuten niet krijg, dan moet ik natuurlijk wel denken aan volgend seizoen en wat ik dan wil doen, want ik wil volgend seizoen laten zien dat ik op het EK hoor."

Een verhuurperiode aan een Eredivisie-club ziet Dilrosun niet zitten. "Nee, niet naar de Eredivisie. Ja, je weet het nooit in het voetbal. Ik ga niet zeggen dat ik niet naar de Eredivisie ga. Een paar club hebben interesse, maar op dit moment denk ik gewoon aan Hertha, want ik heb daar gewoon mijn contract verlengd en voel me gewoon goed hier."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen