Bayern München luistert Bundesliga-herstart op met overwinning

17 mei 2020, 19:56

Bayern München heeft bij de herstart van de Bundesliga geen fout gemaakt. Op bezoek bij Union Berlin boekte Der Rekordmeister een 0-2 zege. Robert Lewandowski opende vanaf de strafschopstip de score, Benjamin Pavard besliste de wedstrijd vlak voor tijd. Door de overwinning staat Bayern München weer vier punten los van nummer twee Borussia Dortmund.

Bij de hervatting van de Duitse competitie had trainer Hansi Flick geen plek in zijn elftal voor Joshua Zirkzee. De jonge Nederlandse spits startte in de laatste twee competitiewedstrijden voor de coronastop omdat Lewandowski met een blessure kampte. De Poolse spits is inmiddels weer helemaal fit en kreeg logischerwijs de voorkeur boven Zirkzee, die genoegen moest nemen met een plek op de bank. Ook als invaller kwam de Oranje-jeugdinternational niet in actie. 

Na een kwartier leek Bayern München op voorsprong te komen. Leek, want een doelpunt van Thomas Müller werd afgekeurd wegens buitenspel. Op aangeven van Serge Gnabry scoorde de Duitser van dichtbij, maar na inmenging van de VAR ging het doelpunt niet door. Vlak voor rust kwam Der Rekordmeister alsnog op voorsprong. Na een onhandige overtreding van Neven Subotic op Leon Goretzka schoot Lewandowski vanaf elf meter de 0-1 binnen.

Zonder echt in de problemen te komen hield Bayern München in de tweede helft de voorsprong vast. Union Berlin, dat veelvuldig de verdedigende stellingen nam, durfde er pas in de slotfase van de wedstrijd uit te komen. De Bundesliga-koploper profiteerde daar al snel van. Nadat Gnabry tot tweemaal toe nét niet toesloeg, kopte Benjamin Pavard uit een hoekschop de beslissende 0-2 binnen.

Bayern München staat door de zege weer vier punten voor op Borussia Dortmund en zes punten op Borussia Mönchengladbach. Over een week speelt de koploper thuis tegen het Eintracht Frankfurt van Bas Dost.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen