Droomstart voor Veldwijk in Zuid-Korea: "Ik mag niet klagen"

Droomstart voor Veldwijk in Zuid-Korea: "Ik mag niet klagen"

17 mei 2020 – Hij moest er lang op wachten, maar zaterdag maakte Lars Veldwijk zijn langverwachte debuut in de Zuid-Koreaanse K-League. In blessuretijd maakte de spits het winnende doelpunt namens zijn nieuwe club Jeonbuk Hyundai tegen Busan Ipark (1-2). "Dit begin was heerlijk, ik mag niet klagen", aldus de gevierde Veldwijk.

Door een blessure kwam Veldwijk niet in actie toen Jeonbuk Hyundai vorige week de seizoensouverture speelde. "Ik hield wat klachten over aan m'n knie na het laatste oefenduel. Niets ernstigs, maar drie dagen voor de competitie begon, liep deze vol met vocht. Gelukkig kon ik twee dagen voor deze wedstrijd weer meetrainen en mocht ik een half uur spelen. Als je het dan zo kunt beslissen, in je eerste wedstrijd, dan is dat extra lekker", zegt de aanvaller tegen De Telegraaf.

Als één van de eerste competities ging de K-League onlangs weer van start. "Ik ben heel blij dat we hier door hebben kunnen trainen, zonder de afstandsregel en andere beperkingen. Daardoor heb ik in de eerste maanden ook veel extra kunnen trainen met de fysio, dus ik trainde twee keer op een dag. Er is hier nooit een lockdown geweest, de situatie hebben ze hier heel goed onder controle. Er wordt uitstekend geluisterd naar de overheid en de regels die opgedragen worden. Wel draagt iedereen mondkapjes en zie je overal handgelletjes staan. Het was vooral wachten op het moment dat ik eindelijk kon starten."

gerelateerd